Workshop: De kracht van taal bij ouderverstoting

Ouderverstoting: niet alles is altijd wat het lijkt! 
Als we vermoeden dat er sprake is van oudervervreemding of ouderverstoting, laten we ons gemakkelijk (mis)leiden door wat er zich voor onze ogen aandient. Pas later vallen de puzzelstukjes op hun plek. Want dan blijkt dat de woorden en het gedrag van de betrokken kinderen en ouders, een hele andere betekenis hadden dan je op het eerste gezicht dacht. 
 
Vaak zijn we dan al jaren verder en zijn kind en ouder het contact met elkaar volledig verloren. 
 
Als dit stadium eenmaal is bereikt is contactherstel niet eenvoudig en moet dat begeleid worden door een gespecialiseerde professional. Die zijn in ons land nog altijd zeer beperkt beschikbaar. 
 
Alleen al daarom is het van groot belang dat professionals signalen van oudervervreemding of ouderverstoting in een zo vroeg mogelijk stadium (leren) herkennen. 
 
Werk jij als therapeut, scheidingsbegeleider, sociaal werker of (kinder)coach met ouders en/of kinderen in scheidingssituaties en twijfel je regelmatig of je te maken hebt met (beginnende) ouderverstoting? 
 
Dan is de WORKSHOP DE KRACHT VAN TAAL – bij OUDERVERSTOTING op 2 maart wat voor jou! 
 
Hier vind je alle informatie: https://lnkd.in/eSGWTp9F

Bron: Monique Meulemans• 1steauteur van EMOTIONEEL GEVANGEN – over ouderverstoting | spreker en trainer | voor professionals die meer impact willen in situaties waar ouderverstoting speelt 

 

Gerelateerde Artikelen

Wetenschappelijk rapport werkelijkheidsvinding

Werkelijkheidsvinding voor rechters bij  jeugdbeschermingszaken Recente wetenschappelijke inzichten voor rechters, beleidsmakers en de jeugdbescherming   Rapport Mei 2021 Wetenschappelijke feitenverzameling jegens zorg voor jeugd AdoptieZaken & Familierecht …