Beste Jeugdbeschermers, Gezinsvoogden, Raadsonderzoekers,

In jullie praktijk is 70 tot 80% van de (ex-)gezinssituaties destructief. De zogeheten Complexe scheiding of Vechtscheiding neemt het grootste deel van jullie werk in en daarbij zitten jullie vooral met je handen in het haar in wat te doen. Ook veel advocaten krijgen hiermee van doen evenals familierechters.

Jan Storms vertelt in de film waar jullie mee van doen hebben bij de zogeheten Complexe scheiding of Vechtscheiding.
Bij minuut 13.50 tot 15 gaat hij in op wat de ouder met psychopathie met jullie doet, welke rol jullie hierbij vaak zelf innemen en welke communicatie jullie daarbij aannemen. En op basis daarvan keuzes maken voor het kind met geregeld hele destructieve verstrekkende gevolgen voor de korte en lange termijn in het opgroeien van het kind, zoals Uithuisplaatsing naar de ouder met psychopathie die aan de buitenkant naar jullie zo aardig lijkt.

De Complexe scheiding of Vechtscheiding wordt complex door het niet doorzien van de destructie die in al deze situaties speelt. Psychopathie bij een ouder mis je makkelijk als je hier geen diep bewustzijn op hebt als (jeugd)professional en is als een toxische sluipmoordenaar.

Het gaat om bewustwording en inzicht te (ver)krijgen op en over de destructieve communicatiemechanismen en -patronen die áltijd spelen in de Complexe scheiding of Vechtscheiding, wat in de eerste plaats vraagt om diepe bewustwording te krijgen op en over jeZelf als (jeugd)professional. Je wordt namelijk besodemieterd waar je bijstaat door de ouder die zo tof en aardig overkomt, maar die enorm destructief en vernietigend is voor het kind en de ouder die écht veilig is voor het kind (de (ex-)partner van deze misleidende ouder), en door wie jullie bijna allemaal worden misleid.

De hele film van 40 minuten brengt zeer veel inzichten en kennis over de Complexe scheiding of Vechtscheiding, maar wil je die niet helemaal kijken, kijk dan even van minuut 13.50 tot 15.

In het belang van het veilig opgroeien van het kind ❤️

Dank jullie wel 🙏

 

Bron video: Frank Kouws Film

Gerelateerde Artikelen

Wetenschappelijk rapport werkelijkheidsvinding

Werkelijkheidsvinding voor rechters bij  jeugdbeschermingszaken Recente wetenschappelijke inzichten voor rechters, beleidsmakers en de jeugdbescherming   Rapport Mei 2021 Wetenschappelijke feitenverzameling jegens zorg voor jeugd AdoptieZaken & Familierecht …