Het effect van Trauma en chronische stress op het zenuwstelsel 

Het effect van Trauma en chronische stress op het zenuwstelsel 

Lieve gezinsvoogd, jeugdbeschermer, raadsonderzoeker, jeugd-en-gezinsmedewerker, ALLE kinderen en ouders die jullie spreken en zien in de complexe scheidingssituaties dragen (complex)trauma met zich mee. Dit vraagt om als medewerker naast kind en ouder te durven gaan staan, op hen af te stemmen, hen te durven horen, er voor ze te zijn en je nederig durven opstellen als medewerker en achterban. Wees begripvol, empathisch en mild, transparant en steunend. Wil weten waar kind en ouder vandaan komen. Want dit hebben kind en ouder zo hard nodig.

Onderstaand animatiefilmpje maakt duidelijk en inzichtelijk waarom.

Durf op kind en ouder af te stemmen, niet als systeem, maar afgestemd op elk individu. Elk individu heeft wat anders nodig in zijn of haar eigen helingsproces naar rust en veiligheid in zichZelf in zijn of haar omgeving.

Hierin kun je van grote betekenis zijn als medewerker.

❤️

Bron:

Franka Guiking• 1steAdviseur, Coach ‘Eigen Regie – Eigen Kracht’ in je complexe scheiding bij De Weerbare Omdenker

 

Gerelateerde Artikelen

Wetenschappelijk rapport werkelijkheidsvinding

Werkelijkheidsvinding voor rechters bij  jeugdbeschermingszaken Recente wetenschappelijke inzichten voor rechters, beleidsmakers en de jeugdbescherming   Rapport Mei 2021 Wetenschappelijke feitenverzameling jegens zorg voor jeugd AdoptieZaken & Familierecht …