Wat doet stress met een kind?

Stress bij kinderen 

Wanneer een kind thuis structureel psychisch wordt mishandeld doordat het tegen de andere ouder wordt opgezet waardoor het die ouder is gaan haten (ouderverstoting) geeft dit veel stress voor het kind. Het weet dat het vroeger een goede band met die ouder had, maar zodra het kind aan die ouder denkt, deze ziet of zou tegenkomen, schiet het kind in hevige stress. Het gaat vechten, wordt angstig of trekt zich terug (fight, flight or freeze).

Deze ernstige vorm van kindermishandeling wordt in NL nog steeds gebagatelliseerd. De verzorger of ouder bij wie het kind woont en hierin stuurt heeft volgens het onderzoek van prof. J.Harman (zie vorige posts) een persoonlijkheidsstoornis en mist zelf-inzicht. Wat gebeurt er vervolgens in het hoofd van een kind?  

 

  

Gerelateerde Artikelen

Wetenschappelijk rapport werkelijkheidsvinding

Werkelijkheidsvinding voor rechters bij  jeugdbeschermingszaken Recente wetenschappelijke inzichten voor rechters, beleidsmakers en de jeugdbescherming   Rapport Mei 2021 Wetenschappelijke feitenverzameling jegens zorg voor jeugd AdoptieZaken & Familierecht …